Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

_____Η Ενορία Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών βρίσκεται στο όμορφο προάστιο της Γαρίτσας, στο νότιο μέρος της πόλης της Κέρκυρας. Υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, της οποίας Μητροπολίτης είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η Ενορία μας συνορεύει με την Ενορία Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, με την Ενορία Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, με την Ενορία Αναλήψεως της περιοχής Αναλήψεως-Κανονίου και με την Ενορία Αγίου Απολλοδώρου της περιοχής των Παγκρατέικων.
_____Ο ενοριακός ιερός ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών κτίστηκε πριν από τα μέσα του 18ου αιωνα, δίπλα στον μικρότερο αλλά πολύ παλαιότερο μεταβυζαντινό ιερό ναό του αγίου Νικολάου των Ξένων. Εορτάζει στις 2 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις. Ο ιερός ναός του αγίου Νικολάου των Ξένων εορτάζει ανήμερα της εορτής του αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς και ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου.
_____Εφημέριοι της Ενορίας Υ.Θ. Βλαχερνών είναι, από το 1984 ο πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Καρύδης και από το 2009 ο πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Καρύδης.

_____Στοιχεία επικοινωνίας: Ι.Ναός Υ.Θ. Βλαχερνών, οδός Βλαχερνων 3, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100.

ΠΑΛΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η λιτανεία της Βλαχέρενας γύρω στο 1950. Στο πρώτο πλάνο η τότε χορωδία του Ιερού Ναού.

Η λιτανεία της Βλαχέρενας στις 2 Ιουλίου του 1955. Στο πρώτο πλάνο η τότε χορωδία του Ιερού Ναού.

Η λιτανεία της Βλαχέρενας κατά την δεκαετία του 1950. Στο πρώτο πλάνο η τότε χορωδία του Ιερού Ναού.

Η λιτανεία της Βλαχέρενας αρχές της δεκαετίας του 1960. Στο πρώτο πλάνο η τότε χορωδία του Ιερού Ναού.

Η λιτάνευση της ιεράς θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών στο προάστιο της Γαρίτσας, ανήμερα της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου εν Βλαχέρναις, στις 2 Ιουλίου. Γύρω στα 1960. Η λιτάνευση γινόταν συνοδεία του Στρατού και του Ναυτικού. Στην λιτανεία προεξάρχει ο τότε Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών Μεθόδιος.
Οι παραπάνω φωτογραφίες υπάρχουν και στην ομάδα της Ενορίας μας στο Facebook, όπου έχει γίνει επισήμανση των ονομάτων των περισσοτέρων από τους εικονιζομένους.